Weirdmakers
Image default
Horeca

Een horeca fornuis: de motor van je restaurant

Een goed uitgerust fornuis is de ronkende motor van de keuken van een goed lopend restaurant. En jij als succesvol horecaondernemer wil natuurlijk alleen het beste voor jouw keuken, zodat de koks de lekkerste gerechten op tafel weten te zetten. Zo heb jij elke avond weer een zaak vol met tevreden gezichten. Een goed horeca fornuis is overduidelijk een onmisbaar onderdeel van een restaurant, maar zo logisch en makkelijk als dit klinkt, hoe weet je nou eigenlijk wat de beste optie voor jouw restaurant is? En waar moet je op letten bij de aankoop van zo’n stel pitten? In dit artikel voorzien we je van alle informatie die je nodig hebt om de juiste keuze te kunnen maken.

Wat is zo’n horeca fornuis precies?

Een horeca fornuis is in wezen niets anders dan een normaal huishoudelijk gas- of elektrisch aangedreven kooktoestel, maar wel met een aantal extra’s die in een thuiskeuken niet nodig zijn. Zo zijn de pitten en de oven van een professioneel fornuis vaak een stuk groter dan die van huishoudelijke toestellen, waardoor je er sneller en meer tegelijk op kunt koken. Ook hebben horeca fornuizen vaak twee ovens, waarvan één wat groter is en wordt gebruikt voor het bakken van grote hoeveelheden eten. De tweede oven blijft dan vrij om a la minute gerechten op te kunnen warmen die op tafel gezet dienen te worden. Wat we de laatste jaren ook steeds meer zien bij het horeca fornuis is een grillplaat.

Waar let je op bij de aanschaf van een horeca fornuis?

Zoals bij alles in de horeca, is ook bij het horeca fornuis snelheid van groot belang. Wanneer het lekker druk begint te worden in je restaurant, wil je natuurlijk niet dat jouw gasten moeten gaan zitten wachten op hun eten. Dat is niet leuk voor de gasten, maar ook zeker niet leuk voor jou als ondernemer! Het is dus van belang dat de grootte van het fornuis, met name de hoeveelheid pitten, goed aansluit op de hoeveelheid gerechten die jij op tafel wil zetten. Daarbij is ook de betrouwbaarheid erg van belang. De hoge temperaturen en het intensieve gebruik vragen om een stevig stuk apparatuur dat tegen een stootje kan. Ten slotte is het handig om bij de aankoop van een dergelijk fornuis rekening te houden met de schoonmaak ervan. Zorg ervoor dat je een fornuis koopt dat makkelijk schoon te houden is. Daarmee bespaar je je koks een hoop tijd en werk aan het einde van een zware avond!

Nog een laatste dingetje

Nu we weten wat er zoal komt kijken bij de aankoop van een horeca fornuis, is het goed om je te realiseren dat er ook nog de keuze is tussen gas en elektrisch. De meeste koks zweren bij het koken op gas, maar in de huidige maatschappij kan het zinvol zijn eens te overwegen wat de voordelen van het koken op een elektrisch horeca fornuis zijn. Welke keuze je hierin maakt is natuurlijk, zoals met alle andere eigenschappen die hierboven genoemd zijn, grotendeels afhankelijk van je budget. Reken dus ook eens goed door wat de aankoop van zo’n fornuis zal betekenen voor jouw gas- of elektriciteitsverbruik.

 

Gerelateerde artikelen

Heerlijk eten in Tilburg-Centrum

Een fijne hotelovernachting in IJsselstein vindt u bij dit hotel!