Weirdmakers
Image default
Aanbiedingen

Ontdek de verschillende voordelen van vloerverwarming

Denkt u erover na om vloerverwarming aan te schaffen? Sinds enkele jaren is deze manier van verwarmen een uitstekend alternatief geworden voor de reguliere verwarming met radiator. Wie voor deze verwarming vanuit de vloer kiest, geniet van een aantal voordelen. Zo is voor de koukleumen onder ons vloerverwarming ideaal voor het verwarmen van de voeten en dus tevens het lichaam gedurende de gure herfstmaanden en koude wintermaanden. Zet u de vloerverwarming van 123vloerverwarming in als hoofdverwarming? In dit geval zijn er geen radiatoren, waardoor er veel ruimte overblijft langs de wanden. Vloerverwarming zit keurig verwerkt onder de vloerbedekking en is dus geheel onzichtbaar.

Een verspreide verwarming

Welke methode van vloerverwarming u ook kiest, alle vormen zorgen voor een verspreide verwarming. Zo kunt u bij 123Vloerverwarming bijvoorbeeld kiezen voor het laten frezen van een vloerverwarming. Bij het infrezen van de vloerverwarming worden de sleuven voor de verwarmingsslangen mooi verdeeld onder de vloer. Hierdoor krijgt u een verspreide verwarming vanuit de gehele vloer. Overigens kunt u bij dit bedrijf terecht voor alle soorten vloerverwarmingssystemen en weten zij voor elke vloerbedekking een passende oplossing te bedenken. Kijken we naar verwarming met radiator, dan vinden er circulaties en verwarmde luchtstromen plaats. Verwarming vanuit de vloer zorgt juist voor stralingswarmte, welke bevorderlijk is voor de luchtvochtigheid in huis.

Energiezuinig en hygiënisch

De verschillende vloerverwarmingssystemen zoals droogbouw vloerverwarming of vloerverwarming frezen zijn tevens gunstig voor de portemonnee. Er is namelijk minder energie nodig om een ruimte te voorzien van warmte. Hiermee komt ook het milieu ten goede. Verwarming vanuit de vloer verbruikt, in vergelijking met radiatoren, gemiddeld 15% minder energie. Het rendement kan dus als zeer gunstig worden gezien. Een van grootste voordelen is een aanzienlijk mindere hoeveelheid ronddwalende stof in vergelijking met verwarming met radiatoren waarbij stof wordt meegevoerd met de opstijgende warme lucht. Vloerverwarming die u laat frezen in uw vloer is in dit opzicht dan ook veel hygiënischer en daarbij beter voor de gezondheid.