Weirdmakers
Image default
Aanbiedingen

Agriturismo Spanje is logeren bij de boer

Het agriturismo Spanje kent een steeds groter wordende populariteit. Agriturismo is ontstaan doordat boeren niet altijd meer konden leven van de opbrengst van de boerderij en op zoek gingen naar extra inkomsten.

Leer het land en de mensen kennen

Als je kiest voor agriturismo betekent dit dat je logeert op een boerderij of in een van de bijgebouwen op het terrein. Vaak kun je tijdens het eten ook aanschuiven bij de boer zelf en maak je zo kennis met de Spaanse cultuur en de lokale bevolking. Op deze manier leer je veel meer over de mensen en het land dan wanneer je kiest voor een strandvakantie.

Voor een actieve of juist rustige vakantie geschikt

Het agriturismo wordt in veel plaatsen in Spanje beoefend en een voorbeeld ervan vind je bij de Refugio Marnes, gelegen aan de Costa Blanca. Je vindt er een aantal verblijven in de oorspronkelijke boerderij zelf maar kunt ook kiezen voor een kamer in de voormalige stallen of een vakantiehuis huren. Wat je ook kiest, het wordt geen primitieve vakantie want je bent wel van alle gemakken voorzien. Vanuit de Refugio kun je tal van uitstapjes ondernemen naar het strand maar ook naar steden met verschillende bezienswaardigheden. Je kunt er terecht als je op zoek bent naar rust maar ook voor een actievere vakantie is het zeker geschikt want je kunt er iedere avond weer naartoe terugkeren om na de gedane inspanningen weer uit te rusten.

Gerelateerde artikelen

Vegan chocola, koekjes en andere lekkere tussendoortjes kopen

Kunstgras kopen bij een échte specialist

Mozaïek tegels voor de badkamer gezocht?